'Payitaht Abdülhamid' dizisinde Emanuel Karasu rolü ile karşımıza çıkan başarılı oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, Diyanet TV’de yayınlanacak olan yeni projesi için kamera karşısına geçti. Kasım ayında Diyanet TV’de yayınlanacak olan program için Peygamberler şehri Şanlıurfa’ya gelen Türkoğlu, çekimlere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelli bireylerin hizmetine sunulan Türkiye’nin en büyük Engelliler Yaşam ve Koordinasyon merkezinde başladı.

 

Çekimlere Türkiye’nin en büyük Engelliler Yaşam ve Koordinasyon merkezinde başlayan ekip, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran-ı Kerim kursunda görme engelli bireylere yönelik düzenlenen Braille Alfabesi ile Kuran-ı Kerim kursunu kayıt altına aldı.

 

Şanlıurfa İl Müftülüğü Kuran Kursu Öğreticisi Zeynep Akbaş, tarafından Braille Alfabesi ile verilen kurslarda Engelli bireyler gönül gözü ile Kuran-ı Kerim-i öğreniyor. İlahilerin seslendirildiği çekimlerde Türkoğlu, öğrencilerle de yakından ilgilenerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Türkoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la yakından tanışmak isteyen Yusuf Canpolat’ın isteğini Erbaş’a ileteceğinin sözünü verdi. Türkoğlu, Filistin’de yaşanan insanlık dışı saldırılara da dikkat çekti.

 

TÜRKOĞLU’NDAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E ÖVGÜ

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Yaşam ve Koordinasyon Merkezinin Türkiye’ye örnek bir merkez olduğunu ve diğer şehirlerinde bu projeyi örnek alması gerektiğini anlatan Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Ali Nuri Türkoğlu, ‘’Çekimlerde çok duygulandık. Herkesten Allah razı olsun. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül,’e teşekkür ediyorum. O kadar kıymetli bir çalışma ki hocalarımızı dinledik. Hocalarımızın azmi, bu çocuklarımızın beyefendi ve hanımefendilerin öğrenme azmi bunu düşünmüş olmaları gerçekten çok etkileyici, burada duygusal anlar yaşadık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bu engelliler yaşam merkezini bu kadar detaylarıyla hiçbir engel tanımadan herkese dini maneviyatı öğretmeye, Allah’ın kitabını öğretmeye çalışıyorlar. Bu merkez pek çok yere örnek olsun. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Urfa’mıza, Peygamberler diyarına gelmekten çok hoşnut olduk. Buraya gelir gelmez bu merkezle karşılaşmak bizim için çok etkileyici oldu’’ diye konuştu.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde çekimlerini tamamlayan ekip, daha sonra Mardin Yolu üzerinde bulunan Belediyeye ait Nar bahçelerinde çekim yaptı. Kentin tarihi yapısı ve ören yerlerine yönelik çekimler yapan ekip Balıklıgöl ve Bakırcılar Çarşısını da kayıt altına aldı.

 

Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Ali Nuri Türkoğlu’nun hazırlayıp sunduğu, Yönetmenliğini Erdal Barış Yıldırım, Görüntü yönetmeni Uğur Oğuz, Kameraman Uğur Özalp ve Koordinatörlüğünü Muharrem Koyuncu’nun üstlendiği ‘’Gezerken Anadolu’’ programı Kasım ayında Diyanet TV’de yayınlanacak. Şanlıurfa’daki çekimlere İl Müftülüğü İl Vaizi Vehbi Toktay’da eşlik etti.