Son olarak sosyal medyaya yansıdığı üzeri Eyyübiye ilçesinde bulunan Hayati Harrani Kur'an kursunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, ismi öğrenilemeyen kurs görevlisi plastik sopa ile eğitim gören çocuklara şiddet uyguluyordu. Kur’an Kursu fiziksel şiddetin, çocuk ihmali ve istismarının, çocuk hakları ihlalinin mekânı haline gelmiş görünüyor.
Çocuğun hakları ve üstün yararı için çocuk ihmali ve istismarının sıradanlaştırıldığı, çocuk haklarının yok sayıldığı bu mekanlar kapatılmalı; çocuklara şiddet uygulayan görevliler hakkında derhal yasal işlemler yapılmalıdır.
Çocukların çocukluklarını yaşayabilmelerini sağlamak, onları her türlü fiziksel, duygusal, ekonomik istismar ve ihmalden korumak; anne, baba ve çocukların bakımıyla yükümlü olanların yanı sıra devlet ve toplumun ortak sorumluluğudur.
Türkiye’de çocuk haklarına yönelik olarak ortaya çıkan karanlık tablo, çocuk haklarının ülkemizde sadece kâğıt üzerinde kaldığını göstermektedir. Eğitim ve yaşam hakkı başta olmak üzere, Türkiye’de çocukların en temel haklarının tehdit altında olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir.
Çocuk Hakları Sözleşmesi temelinde demokratik, eşit ve özgürlükçü politikalar üretilmeli ve Çocuk Hakları Sözleşmesine konulan çekinceli maddeler kaldırılmalıdır. Tüm çocukların parasız, nitelikli, laik, bilimsel, kendi anadilinde kamusal eğitim alması için gereken adımlar atılmalıdır.