4 Aylık Bebek Harran Üniversitesi Hastanesi’nde Sağlığına Kavuştu

 

Şanlıurfa’da kalbinde delik olan ve kapanması gereken bir damarın açık olması nedeniyle Harran Üniversitesi Hastane’ne yatırılan 4 aylık bebek yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu

 

Harran Üniversitesi Hastanesi yaptığı başarılı operasyonlar ve gelişmiş tedavi yöntemleriyle bölgeye hizmet vermeye devam ediyor. 4 aylık bir çocuğun kalp ve akciğer rahatsızlığı sonucu Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla küçük çocuk sağlığına kavuştu.

 

Şanlıurfa’da yaşayan Taş ailesinin 4 aylık bebeği Hedibe Taş, doğum sonrası rahatsızlanınca ailesi tarafından Harran Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine getirildi. Burada Prof. Dr. Abdussemet Hazar ve ekibi tarafından yapılan kontrollerin ardından 4 aylık minik Hedibe’nin kalbinde 2 delik ve Aort ile akciğer atardamarı arasında bulunan, doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğu teşhisini konuldu.

 

Prof. Dr. Abdussemet Hazar ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla 4 aylık bebeğin aort ve akciğer atardamarı arasındaki damar (PDA) kapatılarak bebek sağlığına kavuşturuldu. Ameliyatı gerçekleştiren Harran Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Prof. Dr. Abdussemet Hazar, “4 aylık Hedibe bebek rahatsızlığı sebebiyle ailesi tarafından hastanemize başvurdu. Burada yaptığımız kontroller sonrası bebeğimizin kalbinin delik olduğunu ve aort ile akciğer atardamar arasında bulunan ve doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğunu gördük. Yaptığımız ameliyatla birlikte açık olan damarı kapatarak hastamızı 5. gününde taburcu ettik” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Hazar, kalp hastalıklarının sadece yetişkinlerde görülen bir sağlık sorunu olmadığına dikkat çekerek, bebekler ve çocuklarda da çok sayıda farklı kalp hastalığı görülebildiğini ve çocuklarda görülen kalp hastalıklarının doğuştan yani konjenital olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabileceğini kaydetti.

 

Prof. Dr. Abdussemet Hazar, Harran Üniversitesi Hastanesinde daha önce kapalı olan Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünün açılmasında   katkıları olan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa Başhekim Doç. Dr. İdris Kırhan ile Kalp Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Salih Aydın’a katkılarından dolayı teşekkür etti.