Yaşanan depremin ardından Şanlıurfa ve çevre illerin başından adeta felaketler eksik olmuyor. Sel felaketi ile sarsılan Urfa’ya 80 yaşındaki dede tavsiyelerde bulundu.
Son yüzyılın felaketlerini bir ay içerisinde yaşamaya başlayan Türkiye’de insanlar adeta her sabah bir felaket haberi ile uyanıyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından şoku atlatamayan Şanlıurfalı vatandaşlar bu defa büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldı.
Yıllık yağış ortalamasını adeta bir günde alan Şanlıurfa’da yaşanan selin ardından alınması gereken tedbirler konusunda yetkililerin daha aktif çözümler üretmesi gerektiğinin altını çizen duyarlı vatandaşlar, olası felaketlerin bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemleri sıraladılar.
Sel felaketi ile sarsılan Urfa’ya 80 yaşındaki dede tavsiyelerde bulundu. Özellikle abide kavşağında yaşanan sel felaketi ve can kayıplarının ardından selin oluşmasına neden olan cavsak deresinin genişletilerek yönlendirilmesi gerektiğini belirten Dede, bu konuda yetkililere seslendi.
Derenin 10 kilometrelik bir alandan geldiğine dikkat çeken dede: “Cavsak deresi 10 kilometrelik bir uzaklıktan geliyor. Bu dere geçmişten bu güne kadar il defa bu kadar yüksek bir şekilde sele dönüştüğünü görüyoruz. 
Aslında bu dere ilk defa abide kavşağında göle neden oldu. Bir an önce aynı durumun yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemi almaları ve dereyi daha rahat bir şekilde akışının sağlanması için genişletilmesi gerektiği görüşündeyiz.
Aksi takdirde bu durum yine tekrar edebilir ve bunun altından bu defa kimse kalkamaz. Bu nedenle yetkililere sesleniyorum. Ben 80 yaşında bir insanım ve ömrümde ilk defa bu derenin bu kadar taştığına şahit oldum. İnşallah bir daha aynı durumla karşılaşmayız” şeklinde konuştu.