Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Avrupa’da büyük bir enerji sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle kışın Almanya ve Fransa gibi ülkelerde doğal gaz sıkıntısı çekileceği düşünülüyor. Avrupa’da yaşanan doğal gaz sıkıntısının ardından kış aylarını Türkiye'de geçirmeye hazırlanan turistler sebebiyle turizmde önemli artışlar bekleniyor.
 
Rusya -Ukrayna krizinin ardından Avrupa’da yaşanan doğalgaz sıkıntısı nedeniyle Akdeniz’de kış döneminin hareketleneceği öngörülüyor. Kendi ülkelerinde ısınma sorunu yaşayan vatandaşların devlet yardımıyla birlikte sıcak ülkelere yani Türkiye’ye talep göstereceği düşünülüyor.
 
Türkiye’de birçok turizm kuruluşları krizin fırsata çevrilmesi konusunda harekete geçmiş durumda. Sağlık turizminin de olumlu etkileneceğini düşünen Adem Köse Avrupa’da yaşanan kriz hakkında “Rusya- Ukrayna krizinin Avrupa vatandaşlarına yaşatacağı sorunların ülkemiz adına olumlu etkisi olsa da oradaki vatandaşların mağdur olmalarını istemem. Kış aylarında turistlerin her yıl ülkemizi tercih etmeleri bu krizinde etkisiyle turist sayısının bu yıl daha da artacağını gösteriyor. Hair of İstanbul her yıl olduğu gibi bu yılda yurtdışından gelecek vatandaşlar için çalışmalarını devam ettirmektedir. Yaşanan kriz sonrası ülkemize gelecek olan turistlerin bu ziyaretlerinde ısınma ihtiyaçlarının yanında tatil planlarının da olması ve birçok alanda ihtiyaçlarını karşılayacak olmaları sağlık kuruluşlarının da ziyaretçilerinin artacağını gösteriyor. Saç ekimi işlemlerinin kışın daha çok tercih edilmesi ve işlemden sonra iyileşme sürecinin rahat geçmesi vatandaşlarımız için öncelikli nedenlerden. Kriz sonrası gelecek olan vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını ülkemizde karşılamak istemeleri Hair of İstanbul çalışanlarını da harekete geçirdi. Görünen o ki kış dönemi daha önceki dönemlere nazaran doğalgaz krizinin de etkisiyle birlikte bir miktar daha yüksek taleple karşılaşacağız. Avrupa’da yaşanan krizin ülkemiz adına olumlu etkilerinin olmasını temenni ediyorum. Hair of İstanbul her yıl çok fazla sayıda yurtdışından ziyaretçi ağırlamakta bu yıl gelecek olan vatandaşlar için Hair of İstanbul çalışanlarına da bu anlamda çok fazla iş düşmektedir. Ekibim ve ben çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Hizmetlerimizle ülkemiz ekonomisine, kendi vatandaşlarımız ve yurtdışından gelen vatandaşların sağlık turizmindeki ki ihtiyaçlarına çözüm üreterek katkıda bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Adem Köse, kurucusu olduğu Hair of İstanbul’un Avrupa’da yaşanan doğalgaz krizi sonrası ülkemizi tercih edecek vatandaşlar için sağlık anlamında hizmet vereceklerini dile getirerek ülkemiz adına önemli katkılara ve başarılara imza atacağını belirtti.