İçerik

Altın geçtiğimiz haftayı da kazançla tamamlayarak üst üste ikinci haftayı da yeşilde kapatmayı başarmış oldu. 1914 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan sarı maden, hafta boyu genel olarak alıcılı bir seyir izledi. FED’in faiz artırım döngüsünün sonuna geldiğini fiyatlamaya çalışan sarı maden, ABD’den gelen istihdam verisiyle bu fiyatlana daha da desteklenmiş oldu. Hafta son günün de açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerin altında kalarak ABD ekonomisinin yavaşlamasına işaret etti. Bu veriyle birlikte altın geçtiğimi haftayı 1940 dolar/ons seviyesinden tamamlayarak yüzde 1,3 kazançla haftayı tamamladı.

 

Gümüş geçtiğimiz haftada 25 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son bir ayın zirvesini yaşamasına rağmen, haftayı kırmızıda kapatmaktan kaçamadı. 24,22 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaza maden,24,18 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,2 ile haftayı tamamladı.

 

Platin haftayı yeşilde kapatan bir diğer kıymetli maden olurken kazançlarını ikinci haftaya taşımış oldu. 947 dolar/onstan haftaya başlayan platin,964 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,8 kazancı hanesine yazdı.

 

Paladyum da gümüşle benzer kaderi paylaşarak satıcılı bir haftayı geride bıraktı. 1230 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan paladyum, 1217 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1 kayıpla haftayı tamamladı.

Kaynak TROY