Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi şehrimiz Şanlıurfa’da bulunan yerel, ulusal ve uluslararası dernek ve kurumların katıldığı bir istişare toplantısı düzenledi. Kente dair uluslararası projelerin görünürlüğünü artırmak ve bu anlamda uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliğini güçlendirmek amacıyla yapılan toplantının açılış konuşmasını ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim yaptı.

Uluslararası nitelikte proje ve faaliyetlerin işbirliği ile yürütülmesine ön ayak olmanın Oda’nın önemli misyonlarından olduğunu vurgulayan Başkan Yetim, konuşmasında şunları söyledi: “Şehrimiz Şanlıurfa’nın sosyal, ekonomik, kültürel, jeopolitik ve jeostratejik anlamda büyük bir potansiyeli barındırdığı hepimizce biliniyor. Bu şehrin iş dünyasının en büyük temsilcisi olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası; 29 meslek grubu, 60 sektör, 77 meclis üyesi, 180 meslek komite ve yaklaşık 18 bin üyeye sahip bir kurumdur. Dolayısıyla biz, kurumsal kimliğimizin hakkını vererek bu potansiyelin gün yüzüne çıkarıp işletilmesinde kendimize büyük bir misyon ve sorumluluk atfediyoruz. Ancak önemle belirtmek isterim ki, bu misyon ve sorumluluğumuzu yerel ile sınırlı kalmadan, ama yerelden feyz ve güç alarak, uluslararası nitelikte proje ve faaliyetlere ön ayak olmak suretiyle yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ve faaliyetlerin üstesinden gelebilme adına kolektif olarak işleyen bir işbirliği ile hareket etmek, temel şiarlarımızdandır. Zaten burada bulunmamızın gayesi de ortak akılla yürütülebilecek çalışmalar hususunda istişare etmektir. Kentimize dair uluslararası projelerin görünürlüğünü artırmak, bu anlamda uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliğini güçlendirmek amacıyla Odamız AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen bu etkinliğin şehrimize birçok olanak sunacağına inanıyoruz. Odamız bu anlamda uluslararası nitelikte proje ve faaliyetlere her zaman destek olmuştur, olmaya da devam edecektir. Dolayısıyla, her biri kendi alanında rüştünü ispatlamış kurumların, siz değerli temsilcileri ile burada bir araya gelmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyor, şehrimizin uluslararası vizyonu, imajı ve görünürlüğü adına birlikte önemli çalışmalara imza atmayı temenni ediyorum.”

Düzenlenen toplantıya UNDP, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK), Hayata Destek Derneği, BM Uluslararası Göç Kuruluşu (IOM), Yerelden Kalkınma Derneği, CARE Türkiye, AB İklim Paktı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Güleryüzler Derneği, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC), Danimarka Mülteci Konseyi (DRC), World Vision, GAP Gençlik Derneği ile Hayat Ağacı Dayanışma Derneği’nin temsilcileri katıldı.