6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde yardım faaliyetlerini sürdüren Beşir Derneği, deprem ve sel sonrası Şanlıurfa'da da ilk günden beri gece gündüz yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Depremin ilk anından itibaren büyük bir özveriyle afet bölgesinde faaliyet gösteren ve toplamda 98 lokasyonda arama kurtarma çalışmalarına katılan Beşir Derneği, deprem sonrası acil insani yardım faaliyetleri ve psikososyal çalışmalar ile depremden etkilenen afetzede vatandaşlara aralıksız hizmet veriyor. Yapılan faaliyetlerle ile ilgili açıklamada bulunan Beşir Derneği Şanlıurfa Eyyübiye Temsilcisi İbrahim Halil BUĞURCA şunları söyledi;
‘’6 Şubat’ta yaşanan ve ASRIN FELAKETİ olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden yaklaşık 3 buçuk ay geçti. Acımız yüreğimizde ilk günkü tazeliğini koruyor. Bu süreçte devletimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve milletimizin afetzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmaması, gece gündüz yanlarında olması, afetin yaralarının hızlıca sarılması ve doğan mağduriyetlerin gecikmeden giderilmesi, en büyük tesellimiz oldu. Bir kez daha vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Acımız ne kadar büyük olsa da kardeşliğimiz ve inancımız çok daha büyük, elhamdülillah.
Bizler diğer illerde olduğu gibi Şanlıurfa İlimizde de  Beşirler olarak gücümüzün yettiğince ilimizdeki ve deprem bölgesinden ilimize gelen afetzede vatandaşlarımız için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar tüm faaliyet planlarımızı yaptık, tüm gönüllülerimiz ile sahada olmaya devam edeceğiz inşallah.
Bu süreç içerisinde bize destek veren tüm bağışçılarımıza, temsilcilerimize, gönüllerimize çok teşekkür ediyoruz. Biz birlikte güçlüyüz. Birlikte olmaya ve yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. Rabbim, bu aziz millete bir daha böyle bir felaketler yaşatmasın.”