Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış töreni festival havasında geçti. ‘’Büyükşehir, Büyük Sevda İster’’ sloganıyla kentte yapılan projeler düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açıldı. Ulaşımdan yeni yol ağlarına, parklardan Gençlik ve Kadın Merkezlerine kadar birçok projenin hayata geçirildiği toplu açılış törenine binlerce vatandaş katıldı.

 

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında 100 projenin toplu açılışını Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eşi Betül Beyazgül, TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, TBMM İdare Amiri ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Mehmet Ali Cevheri, Hikmet Başak, Abdurrahim Dusak, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Ali Kurt, ilçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış töreni Grup Dergah’ın seslendirdiği ilahi konseri ile başladı. Alanı dolduran binlerce kişi ilahilere eşlik etti. Programda sahne alan Engelliler Koordinasyon Merkezi Engelsiz Mehteran Takımı tarafından sunulan gösteri izleyenleri mest etti.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’TARİHİ GÜZELLİKLERİ KORUYARAK MODERN ŞANLIURFA’YI İNŞA EDECEĞİZ’’

 

Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu koruyarak yeni Şanlıurfa’yı inşa ettiklerini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen bu muhteşem törenle, açılışını yaptığımız hizmet ve eserlerin şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. ‘’Büyükşehir Büyük Sevda ister" diyerek; bilgiyle, deneyimle, hayallerimizle; ete kemiğe bürünmüş yatırımlardır. Şehrimizin hizmetine sunduğumuz bu projeler; Ulaşımdan-altyapıya, çevreden-kültür sanata, kentsel dönüşümden-park bahçeye, modern caddelerden - sosyal hizmetlere, kırsal hizmetlerden-tarım ve hayvancılığa, imar faaliyetlerinden-fen işlerine kadar birçok alanı kapsıyor.

Şanlıurfa'nın tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini daha da öne çıkaran bu projeler, gelecek nesillere daha iyi bir şehir bırakma hedefimizin bir parçasıdır. Şanlıurfa tarihi ve doğal güzelliklerin şekillendirdiği, hemen her karışından tarihi eserlerin fışkırdığı bir şehirdir.

Bir yandan geçmişi muhafaza etmek, bir yandan da, geçmişin birikimi üzerine geleceği, inşa etmek gibi ağır bir yükün altına girdik. Tarihi yapı ve sokaklarımızı restore ettik, şehrin kalbine yeşil alanlarla nefes aldırdık. Geçmiş ile geleceğin, tarih ile modernin, yeşil ile şehrin adeta kucaklaştığı yeni bir Şanlıurfa inşa ettik. Kültür ve sanata, Kadın ve Aile hizmetlerine, gençlik spor ve eğitim faaliyetlerine de azami önem vererek bu alanlarda da nitelikli hizmetler gerçekleştirdik. Bize emanet edilen bu şehrin Belediye Başkanı olarak;

Şanlıurfa'mızı layık olduğu şekilde geleceğe taşımayı sorumluluk kabul ediyorum.

Bizler, dur durak bilmeden, yaptıklarımızla yetinmeden koşuyoruz, koşacağız..

Büyük projelerimizi sürdüreceğiz, yeni projelere başlayacağız’’ dedi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ŞANLIURFA BİR DÜNYA MARKASIDIR’’

Ulusal ve uluslararası arenada Şanlıurfa’nın hak ettiği yerde olmasını sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Beyazgül, ‘’Tıpkı geçtiğimiz günlerde UNESCO tarafından MÜZİK ŞEHRİ seçilmemiz gibi, İlimizde turizmi canlandıran ''2023 İSLAM DÜNYASI TURİZM BAŞKENTİ'' seçilmemiz gibi, Bu kazanımlar, şehrimizi dünya gündeminde tutmaya devam edecek, Şanlıurfa'mız 2024 yılında da Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Hemşehrilerimizin talepleri ve paydaşlarımızın görüşleri doğrultusunda katılımcı belediye anlayışını benimsiyoruz. İnsanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel şehirler imar etmek için, tam kadro milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

 

BOZDAĞ, “TEK DERDİMİZ ŞANLIURFA”

 

Tek dertlerinin Şanlıurfa’ya yapılan hizmetleri daha da ileriye götürmek olduğunu ifade eden  TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, “Şanlıurfa’mız için yararlı eserlerin hizmete alınmasından sonra bu resmi açılışında sizlerle birlikte olmaktan Milletvekili arkadaşlarımız adına her birinizi selamlamaktan büyük bir onur duyduğumu ifade ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şanlıurfa’mız hizmetin en iyisine, en güzeline ve en mükemmeline layıktır. AK Parti iktidarları döneminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Şanlıurfa’mıza nice sayısız eseri beraber kazandırdık. Şanlıurfa her geçen gün değişti, gelişti ve daha iyi bir noktaya geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, bu projelerin bir kısmını gösterdi. Sunumda yapılan eserleri gördük. Devasa projelerin hayata geçtiğini, hizmete döndüğünü, Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalı hemşehrilerimizin emrine sunulduğunu hep beraber gördük. Bundan sonra da Şanlıurfa’nın bütün ihtiyaçları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımızın şahsında tüm ekibini kutluyor, burada hayata geçirilen ve açılışını yaptığımız proje ve yatırımların hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

VALİ ŞILDAK, “ŞANLIURFA’YA KAZANDIRILAN ESERLER HAYIRLI OLSUN”

 

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise Şanlıurfa’ya kazandırılan ve Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında toplu açılışı yapılan 100 eserin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

 

 

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın okuduğu duanın ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek 100 eserin açılışı yapıldı.

 

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPIMI TAMAMLANAN PROJELER

 

Mehmetçik Parkı, Sukay Tıbbi Aromatik Parkı, Kızılay Parkı, Millet Bahçesi, Kır Düğün Bahçesi, Viranşehir Eyyüp Nebi Parkı, Viranşehir Tren Yolu Parkı, Siverek Bağlar Parkı, Siverek Esmer Çayı Parkı, Siverek Şirin Kuyu Parkı, Siverek Ayvanat Parkı, Siverek Vadi Parkı, Halfeti Yukarı Göklü Parkı, Harran 1. Etap Kent Parkı, Harran 2. Etap Kent Parkı, Hilvan Kent Parkı, Suruç Meydan Parkı, Suruç Yanal Oba Parkı, Bozova Bungalov Evleri, Akabe Mesire Alanı, Akçakale Mesire Alanı, Akçakale Kır Düğün Salonu, Akçakale Üst Geçidi, Bozova Üst Geçidi, Buhara Üst Geçidi, Karaköprü Üst Geçidi, Uçaksavar Üst Geçidi, Eyyübiye Üst Geçidi, Otogar Üst Geçidi, Trafik Kontrol Merkezi, Buluntu Hoca Bulvarı, Osmanlı Mahallesi, Akçakale Caddesi, Açıksu Caddesi, Suruç Bedel Yolu, Sadun Paşa Bulvarı, Osmanbey Hastanesi Yolu, 18 bin 600 KW GES, 900 KW Arıtma Tesisi Çatı GES, Akçakale Arıtma Tesisi 1000 KW GES, Ceylanpınar Arıtma Tesisi 500 KW GES, Akçakale İçme Suyu Şebekesi, Harran İçme Suyu Şebekesi, Hilvan Mezbahanesi, Halfeti Mezbahanesi, Suruç Mezbahanesi, Ceylanpınar Mezbahanesi, Merkez hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Viranşehir Hayvan Pazarı, Birecik Hayvan Pazarı, Hilvan Katı Atık Aktarma İstasyonu, Halfeti Katı Atık Aktarma İstasyonu, Eyyübiye Osmanlı Spor Tesisi, Ceylanpınar Gençlik Merkezi, Birecik Karşıyaka Gençlik Merkezi, Birecik Merkez Gençlik Merkezi, Suruç Bostancı Gençlik Merkezi, Karaköprü Esentepe Gençlik Merkezi, Haliliye Süleymaniye Seyit Hışırlı Gençlik Merkezi, Haliliye Osmanlı Gençlik Merkezi, Eyyübiye Süleyman Şah Spor Salonu, Eyyübiye Sigorta Spor Salonu, Haliliye Bağlarbaşı Spor Salonu, Haliliye Paşabağı Spor Salonu, Haliliye Valikonağı Spor Salonu, Haliliye Devteşti Spor Salonu, Karaköprü Balıkayağı Spor Salonu, Karaköprü Atakent Spor Salonu, Bozova Spor Salonu, Siverek Spor Salonu, Direkli Üreten Eller Merkezi, Sırrın Kadın Destek Merkezi, Mehmet Akif Kadın Destek Merkezi, Karaköprü Narlıkuyu Kadın Destek Merkezi, Maşuk Seyrantepe Kadın Destek Merkezi, ŞANMEK Dershanesi, Belediye Çay Bahçesi, Birecik Kadın Destek Merkezi, Harran Kadın Destek Merkezi, Karakoyunlu Destek Merkezi, Hacı Kâmil Konağı, Sakıbın Köşkü, 17 Sokak Sağlıklaştırma, Birecik Kâmil Kankılıç Evi,

Eyyüp Peygamber Yolu Sundurmaları, Kale Yürüyüş Yolu ve Fotoğraf Sahnesi, Hilvan İtfaiye İstasyonu, Suruç İtfaiye İstasyonu, Halk Ekmek Fabrikası, Millet Bahçesi Gastronomi, Akçakale Çiçek Üretim Serası, Zeytin Dalı Spor Tesisi, Akıllı Tarım Merkezi, 5 İlçede Sıcak Asfalt yollar ve 11 İlçede Beton Yollar