CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. Mahmut Tanal, memleketi olan seçim bölgesinde çalışmalara başladı. Tarifeli uçakla GAP Havalimanı’na inen Tanal, doğup büyüdüğü Şanlıurfa’ya ayak basar basmaz, yerden bir avuç toprağı alıp, öperek alnına koydu.


Tanal, o anları sosyal medya hesaplarından “Şükürler olsun! Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan yuvam, baba ocağım Şanlıurfa’dayım. Mücadeleye başlıyoruz” şeklinde paylaştı.

TANAL’DAN PROVOKASYON UYARISI

Ardından CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’na geçen Tanal, 14 Mayıs seçimlerinin demokrasi isteyenlerle demokrasi karşıtlarının seçimi olduğunu belirtti.

Partililerin seçim kampanyası süresince provokasyonlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Tanal, “Mevlana gibi olun. Çünkü artık seçimi provokasyon üzerine götürüyorlar. Kesinlikle biz sevgi dilinden ayrılmayacağız” dedi.

ŞATAFAT ELEŞTİRİSİ

Sahada çalışma yaparken güç gösterisi peşinde olmadıklarını dile getiren Tanal, kalabalık gruplar halinde dolaşma fikrine katılmadığını vurgulayarak, “Biz güçte filan değiliz arkadaşlar. Vatandaşın bize göstereceği en büyük sevgi, sandıkta bize oy vermesidir. Bizi seviyorlarsa sandıklara sahip çıksınlar, sandıklarda oy versinler. Yoksa karşılama törenini bilerek, isteyerek yapmadım. Deprem oldu, sel oldu. Milletin acıları var. Vatandaşın evinde soğan yiyecek parası yok, şatafatlı gösterişler var” ifadelerini kullandı.


DEĞİŞİM ŞANLIURFA’DA BAŞLAYACAK


İktidara giden yolda değişimin Şanlıurfa’da başlayacağını kaydeden Tanal, şöyle devam etti: “CHP bu ilde lokomotif görevini görmeli. Ve şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’ni tüm Türkiye izliyor. CHP’yi Urfa’da izliyor. Eğer Urfa değişirse, Türkiye değişecek ve değişmek zorunda. Biz bu değişimi yapmak zorundayız. Doğruları anlatmak zorundayız. Ak Parti şunu yaptı, bunu yaptı, millet hepsini yaşıyor. Biz ne yapacağımızı anlatacağız.”

VATANDAŞLARDAN OY İSTEDİ

Daha sonra sahaya inen CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ilettiği vatandaşlardan 14 Mayıs’ta kendilerine oy vermelerini istedi.