16 ve 17 Eylül 1961 günleri Demokrasimiz için kara bir lekedir.
Yassı ada mahkemeleri tam bir hukuk feciasıdır, hukuk orada katledilmiştir.
Türkiye ' de Demokrasinin, demokratikleşmenin önünü tıkamış ve ülkeyi bütün alanlarda onlarca yıl geri götürmüştür.
Demokrat parti 14 Mayıs 1950 seçimleri öncesinde " Yeter söz milletindir" diyerek milleti arkasına katarak tek parti, tek adam zihniyetini sandıkta son vererek " Beyaz bir devrim" yapmıştır.
Demokrat parti Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmış ve Milleti Nesne ' den özneye çıkarmıştır.
Demokrat parti Demokrasi kurallarını oturtan, tarımda, sanayi' de büyük kalkınma hamlesini başlatmıştır.
Türkiye ' yi Otoyollara, Barajlara, Üniversitelere, hastanelere, Limanlara, hava alanlarına, şeker fabrikalarına, çimento fabrikalarına ve çok önemli Kamu kuruluşlarına kavuşturmuştur.
" Yeter söz milletindir" diyerek çıktığı siyaset yolunda güçlü Türkiye hayalini, ve büyük kalkınma atılımlarıyla gerçekleştirmeye çalışan Menderes ve arkadaşları " Demokrasi şehitleri" olarak tarihe geçtiler
Milllet idaresine vurdukları darbeyi idamlarla kana bulayan 27 Mayısçılar lânetle hatırlanırken, Menderes ve arkadaşları rahmet ve dualarla anılıyor.
Her zaman Millletin gönlünde duruyorlar.
Milllet onları duâlarla hep hatırlıyor.
1960 darbesinin başına geçen ve Cumhurbaşkanı olan Orgeneral Cemal Gürsel  38 ay hastalık çekti ve sonunda bitkisel hayata girdi akli melekesini kaybetti ve 38 doktor rapora imza attı artık Cumhurbaşkanı görevini yapamaz dedi ve yeni Cumhurbaşkanı seçtiler.
Allah adildir.
"Demokrasi Kahramanları Merhum Adnan Menderes, Merhum Polatkan ve Merhum Zorlu ' nın ve tüm dava arkadaşlarının ruhları şad mekanları cennet olsun.
Millete ve Memlekete yaptıkları güzel hizmetler bizim için her zaman ilham kaynağı olacaktır.
Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı