29 Nisan 2023'te saat 17:00'de gerçekleştirilen Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu 50. Yıl Onur Ödülleri, Profilo Alışveriş Merkezi'nde düzenlendi. Ödül gecesinin organizasyonunu, Program Direktörü Savaş Yuva tarafından organize edilirken, yapımcılığını ise Nupel Yapım üstledi. Ödül gecesine sinema sanatçıları, müzisyenler, iş adamları, yöneticiler, oyuncular, yapımcılar, senaristler ve medya mensuplarından oluşan çok sayıda davetli katıldı.

 

Ödül töreni öncesinde düzenlenen görkemli kokteyl sunumu, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Ünlü sanatçıların sahne aldığı mini konserler, dans gösterileri, birbirinden güzel sahneler gecenin eğlencesine renk kattı. Sektörün önde gelen isimlerinin sosyal medya hesaplarında paylaştıkları fotoğraf ve videolar, etkinliğin ne kadar keyifli ve başarılı geçtiğini gözler önüne serdi.

                                                                   
Programın sunuculuğunu, güzelliğiyle göz kamaştıran sunucu Yaprak TÜTER  ve sempatik davranışlarıyla geceyi coşturan sunucu Erkan BİLGÜTAY  yaptı. Şık abiyesiyle progamı sunan başarılı sunucu Yaprak TÜTER’in  abiyesi ise Modacı Mehmet ORUÇ tarafından  geceye özel olarak tasarlandı. Gecenin en güzel anlarından biri de muhteşem Tango dansı oldu. Tango dansıyla geceye renk katan  Yeşilçam’ın değerli oyuncularından Ergün SÖZEN ve eşsiz şovuyla ona eşlik eden Bahar ÖZMERT’in  geceye özel olarak hazırladıkları  dans gösterisi ise katılımcılar tarafından  büyük beğeni topladı. Ayrıca bu güzel dans gösterisine  Pop ve Calipso Sanatçısı İbrahim YAZICIOĞLU da eşlik etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Özgün Müzik Sanatçısı Ekin AKBAŞ  ve POP  Sanatçısı SEVGİ FIRAT’ın güzel eserlerine yer verilerek gece tüm heyecanıyla sürdü.
Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu 50. Yıl Onur Ödülleri gecesi, sanatçıların ve sinema sektörü profesyonellerinin yanı sıra geniş bir izleyici kitlesi tarafından takip edildi. Gecede verilen ödüller, katılımcıların heyecanını ve coşkusunu artırırken, törenin sunduğu görsel şölen de büyük beğeni topladı.