Şanlıurfa’’nın Akçakale ilçesinde Faaliyet gösteren Fecr insani yardım derneği mağdur ve kimsesiz ailelere umut olmaya devam ediyor.
Şalıurfa'nın Akçakale ilçesinde kurulan  Fecr İnsani Yardım Derneği, Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşayan binlerce  ihtiyaç sahibi  ailelerin gıda, sağlık, konut kirası ve psikolojik destek hizmetleriyle çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. 
Bölge’de Maddi durumu iyi olmayan zatüre, astım, kronik akciğer, Kornea, ortapedi, ve cerrahi rahatsızlıkları olan ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına Fecr İnsani Yardım Derneği yetişiyor. yüzlerce hastanın Ameliyat ve sağlık giderlerini hayır sever vatadaşlar aracılığıyla karşılayan Fecr insani yardım derneği insanların adeta umut  kapısı oldu.
Şanlıurfa merkez ve ilçelerinden yardıma muhtaç insanlara ulaşmak için kapı, kapı dolaşan Fecr insani yardım derneği koordinatörü İsmail Belek, amaçlarının Allah rızası kazanmak, insani ve vicdani sorumluluk duygularıyla hareket ettiğini belirterek, yardım etmek isteyen hayır sahibi vatandaşların, yardımları gelip kendi elleriyle de yapabileceklerini belirtti.
Yapılan çalışma ve hizmetlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Fecr İnsani Yardım Derneği Başkanı Yusuf Aygün; “Fecr İnsani Yardım Derneği olarak Şanlıurfa’da yardım çalışmalarımızı sürdüyoruz. Genellikle çalışamlarımız, Yetim, Mazlum, gerçek ihtiyaç sahibi ailerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle Hasta yardıma muhtaç ailelerimizin sağlık masraflarını karşılıyoruz. Tabi bunları yaparken hayır sever vatandaşlarımızın desteklerini alıyoruz. Özellikle sınır ilçesi olması dolayısıyla Akçakale’de çok mağdur ailelerimiz var. Yetim aileler var, eşleri vefat etmiş ailelerimiz var, Eşleri sınır dışı edilmiş ailelerimiz var. Bu Ailelerimizin ihtiyaçlarını tespit edip ihtiyaçlarına göre onlara yardım yapyoruz. Derneğimizde çalışan bizlere destek veren kardeşlerimizin hepsi bu işi gönüllü olarak yapıyor. Bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm hayır sahibi vatandaşlarımızı bu insani yardıma destek vermeye davet ediyorum”dedi.