‘Deprem öncesinde her gün adeta borsa gibi para akışının döndüğü kapaklı pasajının deprem sonrasındaki mühürlü hali pasaj esnafının her gün binlerce lira zarar etmesine neden oluyor.’

Başlığı adı altında sitemizde yer alan haberimiz ses getirdi. Kapaklı pasajı esnafları kepenklerini açarak siftah yaptılar. Bilindiği üzere Kahramanmaraş merkezli 6 Şubatta meydana gelen 2 yıkıcı sarsıntının ardından hasar kaydı oluşturulan kapaklı pasajına mühür vurulmuş ve pasaj esnafı 2 ayı aşkın süren bir mağduriyet yaşamalarına neden olmuştu.

Yetkililerin kontrolünde açılan Kapaklı pasajı yeniden canlanacak. Şanlıurfa’nın ekonomi borsası olarak bilinen Pasajın açılışına sevinen Pasaj esnafları, Ramazan aynın kendilerine bereket getirdiğini belirterek; “Yaşadıklarınız sıradan bir şey değildi. Son 2 buçuk ay içerisinde adeta küçük çaplı bir kıyamet yaşadık.

Bu süreçte tüm ülkemiz adeta perişan oldu. Fakat millet olarak bunun üstesinden gelmesini bildik. Ve hızlı bir toparlanma sürecine girdik. Pasajımızda hasar aldı fakat yapılan son detaylı kontrollerin ardından açılmasına karar verildi.

Bizler alınan bu kararla çok mutlu olduk. Şanlıurfa’nın adeta para piyasasının en hızlı akış sağladığı merkezlerden biriside Kapaklı pasajı, bizler ticaretimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ramazan ayı bizlere ve tüm yurdumuza bereketi ile geldi. Umarız bir daha aynı felaketleri ülke olarak yaşamayız” şeklinde konuştular.  

Haber: İbrahim UYGUR