EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-01-2023 15:35

Halk Ekmeğe Olan Rağbetin Nedeni Projenin, Halkımızın Projesi Olmasıdır”

Halk Ekmeğe Olan Rağbetin Nedeni Projenin, Halkımızın Projesi Olmasıdır”

Halk Ekmeğe Olan Rağbetin Nedeni Projenin, Halkımızın Projesi Olmasıdır”

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle bir yıllık emeğin sonunda Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen 6 fabrikadan biri halkın talebi doğrultusunda halk ekmek fabrikası olarak hizmete sunuldu. Başkan Beyazgül “Halk ekmeğe olan rağbetin nedeninin projenin halkımıza ait olmasıdır” dedi.

 

Dar gelirli aileleri düşünerek, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini daha Şanlıurfa’da hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül vatandaşların hizmetine sunduğu günlük 100 bin ekmek üretim kapasiteli halk ekmek fabrikasıyla gönüllere dokundu.

 

Tamamen steril ortamda son teknoloji cihazlarla donatılan halk ekmek fabrikasında 1 Ocak 2023 itibariyle seri üretime geçilirken üretilen ekmekler şehrin farklı bölgelerine konumlandırılan halk ekmek büfelerinde 2 lira 50 kuruştan satışa sunuluyor.

 

Henüz birinci haftasını yeni doldurmasına rağmen vatandaşlar tarafından büyük bir rağbet gören halk ekmek tadı, kokusu ve lezzetiyle adeta vatandaşların sofralarının vazgeçilmesi oldu.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “HALKIMIZ TALEP ETTİ BİZ YAPTIK”

 

Halkın talebinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olduğuna dikkati çeken Başkan Beyazgül, “Halk ekmeğe olan ilginin nedenini projenin halkımıza ait olmasıdır dedi.”

Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’da biz seçime girerken halk ekmek gibi bir vaadimiz yoktu. Şanlıurfa’daki 2,5 milyon vatandaşımızın kardeşliği en büyük projemizdir demiştik. Halkımızın talepleri bizim projemiz olacak demiştik. Enflasyonist baskılar tüm dünyada ve Türkiye’de etkisini gösterince dezavantajlı ailelerimiz için ucuz ekmek üretelim dedik. Bir yıldan bu yana çalışıyoruz.  Fabrika yerimizi kurduk. Halk ekmek fabrikamızı kurduk. Tamamen hijyenik ortamda üretilen ekmeklerimizi büfelere ulaştırma imkanına kavuştuk. Şimdi o ekmekler ucuz bir şekilde büfelerde 2 lira 50 kuruştan satılıyor. Fiyatı önemli mi konu ekmekse çok önemlidir. Çünkü ekmek günde üç öğün sofrada bulunuyor. Ve günün 365 günü oluyor. Burada vatandaşlarımızın biraz tasarrufuna imkân sağlamışsak, harcamasını başka yere yapmasına imkân sağlamışsak bu bizim için mutluluktur. Halk ekmekten ekmek alan her bir vatandaşımız tebessümle bize bakarak gülümsüyor bu da bize mutluluk veriyor. Şimdi muhtarlarımız da arayarak mahallelerinde de halk ekmek büfeleri olmasını istiyorlar. Biz dezavantajlı bölgelere giderek oradaki vatandaşımızı koruma ve himaye etme noktasında bir gayretimiz var. Bugün halk ekmeğin bu kadar rağbet görmesi bu projenin halkımızın projesi olmasındandır. Onların talebi olmasındandır. Bugün vatandaşlarımızın sofralarındaki mutluluğu biz beraber yaşıyoruz inşallah.” Diye konuştu.

 

AdminAdmin