Karaköprü Belediyesi’nin başlattığı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Araştırmacı Yazar Hayati İnanç’ın katılımıyla “Özel çocukların Özel Aileleriyle güzel söyleşiler” programı düzenlendi.

 
Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezi konferans salonunda düzenlenen söyleşiye; Şanlıurfa Vali Vekili Yeliz Mercan, Karaköprü İlçe Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Özel gereksinimli çocuklar ve aileleri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. 

 

Söyleşide Araştırmacı Yazar Hayati İnanç, dinleyicilerine; Divan Edebiyatı, Halk Edebiyatı ve Şanlıurfalı Şair Nabi başta olmak üzere çok önemli şairlerden örnekler vererek, hayatında önemli iz bırakan olayları dinleyicilerine aktardı.

 

Söyleşide katılımcılara tavsiyelerde bulunan Yazar Hayati İnanç, Peygamber Efendimizin örnek hayatından kesitler anlatırken, kıssalarla örnek yaşamın nasıl olması gerektiğinden bahsetti.

 

Söyleşinin ardından açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Kültür, Bilim, Sanat etkinliklerimiz kapsamında Hayati İnanç hocamızı misafir ettik. Çok güzel bir sohbet gerçekleşti. Kıymetli hocamızın her kelimesi çok anlamlıydı. Kıymetli hocamızı bu güzel sohbeti için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Programın sonunda Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hayati İnanç’a katılımlarından dolayı plaket takdim ederken, protokol üyeleri de Hayati İnanç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.