14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine bir hafta kalırken, siyasi partilerin kentlerde düzenlediği miting çalışmaları da kazanmaya başladı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) de en son büyük mitingini Urfa’da gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın olduğu mitinge HDP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Adayı Mithat Sancar, 

Demokrati Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Adayı Saliha Aydeniz, PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, Urfa milletvekili adayları ile HDP Urfa il yöneticileri katıldı. Saat 14:00’da Haliliye’de toplama merkezi civarında başlayan mitingde sanatçılar Bajar (Kardeş Türküler) ile Şilan Dora sahne aldı. Sanatçıların seslendirdiği türküler ile protokol konuşmalarının ardından sözü HDP Eş Genel Başkanı ve Urfa Yeşil Sol Parti 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Mithat Sancar aldı. SANCAR: URFA’DA 

ADALET İLE ADALETSİZLİK YARIŞACAK 

Konuşmasında “adalet” vurgusunda bulunan Eş Genel Başkan Sancar, “Şenyaşar Ailesi Davası”na işaret ederek, Urfa için “adalet ile adaletsizlik yarışacak bu şehirde” dedi. Sancar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Urfa İbrahim’in diyarıdır. Urfa adaletsizliğe karşı direnişin diyarıdır. Urfa Emine Ana’nın adalet çığlığını bütün Tükiye’ye yayıldığı bir diyardır. Ve Emine Ana’nın adalet çığlığının Türkiye’deki bütün mağdurlara adalet getirmesi için sizlerden desteği en yüksek noktaya çıkarmanızı istiyoruz. Evet Urfa, evet sevgili halklarımız, adalet ile adaletsizlik yarışacak bu şehirde. Biliyor ki Erdoğan, Urfa’yı kaybederse iktidarı da kaybedecek. Ve Urfa adalet mücadelesi ile bu zalim düzeni değiştirecek. Urfa’da adaletsizliğe karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Suruç aileleri var. Suruç’ta vahşi IŞİD zihniyetinin hunharca katlettiği 33 canımız için adalet arayan şehrimizdir Urfa. Ve Suruç’taki o vahşetin hesabını bu adalet mücadelesiyle mutlaka soracağız”

. “HERKES DOĞDUĞU YERDE DOYSUN DIYE GELİYORUZ”

 Tarım politikası üzerinden de AK Parti iktidarını eleştiren Sancar, “Urfa’nın sonsuz ovalarında tarım gerekli imkanları sağlamayanlar, sizleri mevsimlik işçi olmaya zorluyorlar. Kendi toprağında doymaya imkan vermiyorlar. İşte biz herkes doğduğu yerde doysun diye geliyoruz. Harran Ovası’nı yemyeşil yapmaya geliyoruz. Yeşil Sol’la geliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“AKP URFA’YI KAYBEDINCE TÜKİYE’Yİ DE KAYBEDER”

 Urfa’dan partisi adına kendi siyasi tarihinin en yüksek oyunu alarak en yüksek sayıda milletvekilini meclise göndermeyi beklediklerini ifade eden Sancar, AK Parti’nin Türkiye genelinde kaybetmesinin Urfa’da kaybetmesi ile mümkün olacağını savundu. “AKP Urfa’yı kaybedince Türkiye’yi de kaybeder” diyen HDP Eş Genel Başkanı, “Biliyorsunuz, İstanbul seçimleri için AKP ne demişti? “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder” demişti. Ama işin gerçeğini söyleyeyim. 

AKP için Urfa’yı kaybedince Türkiye’yi de kaybeder. Ve onlara Urfa’yı kaybettireceğiz. Onlar kaybedince Urfa’ya refah, özgürlük, barış, adalet gelecek.İnsalık tarihi bu topraklarda başladı. Şimdi biz bu topraklarda bu ülkenin tarihin hep birlikte yazacağız” diye konuştu.