Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz Hilvan’a kadın hastalıkları ve doğum uzmanının göreve başlamasından dolayı, yoğun bakım ve Ameliyathane hizmetlerinin aktif kullanımı açısından eksikliklerin tamamlanmasıyla birlikte Ameliyathane ve yoğun bakımın hizmete gireceğini söylemişti.

 

2019 yılından beri kapalı olan 70 yataklı Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi hizmet vermeye başladı. Ameliyathanenin hizmete girdiği ilk gündeki cerrahi operasyonlar 3 sezaryen ile doğum vakası oldu.

 

 Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşe Alphan

 

İlk operasyonun başarılı geçtiği belirtilerek, "Ameliyathane ve yoğun bakım servisi hizmete giren hastanemizde yapılan ilk operasyon başarılı bir şekilde geçti. Uzman doktorlarımız tarafından gerçekleştirilen ilk operasyonda sezaryen yöntemi ile çocuk dünyaya geldi. Sağlık durumları gayet iyi olan anne ve bebek, operasyonun ardından servise alındı" dedi.

 

Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşe Alphan

 

 “Kadın doğum uzmanımızın gelmesiyle birlikte ameliyathanemizde sezaryen doğum ve diğer kadınsal operasyonlar yapılacaktır. Şu anda hastanemizde tüm uzman doktorlarımız ve sağlık personellerimiz ile ilçe şartlarında gerekli fedakârlıklar yaparak özveri içerisinde sağlık hizmetini en üst seviyede sunmaya çalışmaktayız” dedi.