Karaköprü Belediyesinin daha temiz bir çevre için sürdürdüğü 'Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm' projesi kapsamında çocuklara yönelik eğitim ve etkinlikler devam ediyor. Çevre Koruma Birimi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ilçedeki Mete Has İlkokulu öğrencilerine geri dönüşüm ve atıkların dönüştürülmesiyle ile doğada elde edilecek kazanımlar, ağaçların ve toprağın korunmasının önemi ile çevre temizliği konularında bilgi verildi.

 

Etkinlikte çocukların toprakla tanışması amacıyla Çevre Koruma Birimi bahçesinde soğan ve sarımsak tohumu ekimi yaptırılırken, tohum ekiminin nasıl yapılacağı ile can suyunun verilmesi de çocuklara uygulamalı olarak anlatıldı.

 

Etkinliğe Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aslan da katılım gösterirken, çocuklarla sohbet edip tohum ekimi gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Aslan, yapılan etkinliklerle öğrencilerin küçük yaşta doğa sevgisi, geri dönüşümün önemi gibi kazanımlar edilmesini amaçladıklarını ifade etti.

 

Öğrencilerinin unutamayacakları çok güzel bir gün geçirdiklerini ifade eden Öğretmen Şenay Uşma, yapılan etkinlikten dolayı Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Çevre Koruma Birimine teşekkür etti.

 

Öğretmen Uşma, “Sosyal medya üzerinden çevre koruma biriminin öğrencilere yönelik eğitimlerini gördük ve öğrencilerimiz için talepte bulunduk. Talebimize karşılık bizi birimde ağırladılar ve öğrencilerimizle birlikte güzel bir gün geçirdik. Geri dönüşüm adına güzel bilgiler verildi, toprağa dokunmamış öğrencilerimiz toprakla buluştu ve tohum ektiler. Çevre Koruma Birimine ve bu güzel imkanlardan dolayı Metin Baydilli Başkanımıza çocuklar adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Öte yandan Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi ilçedeki okullarda sıfır atık ve geri dönüşüm konularında bilgilendirme eğitimlerini sürdürüyor.