Diyarbakır Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonlar, Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş'ta düzenlendi.

Operasyonlarda; Sur bölgesinde faaliyet gösteren esnafların iş yerlerine çökmeye çalıştıkları ve zorluk çıkaran esnafların iş yerlerini kurşunladıkları, Sur bölgesindeki bir iş hanına yerleştikleri ve bu iş hanını kendilerine üs olarak kullandıkları, küçük yaştaki çocukları kullanarak esnaflara yönelik yaralama ve tehdit eylemlerini gerçekleştirdikleri, baskı, cebir ve şiddet yoluyla mağdur esnafları şikayetlerinden vazgeçirdikleri, sözde mahkemeler kurup arabuluculuk yaptıkları ve bu şekilde maddi menfaat temin ettikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda; 14 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik tabanca, 2 adet av tüfeği ve çok sayıda fişeğe el konuldu.

Operasyonları koordine eden Diyarbakır Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyoruz. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.