Yaklaşan Ramazan Bayramı ile ilgili alınan tedbirleri birebir takip eden Vali Hasan Şıldak, yaptığı paylaşımında vatandaşların özellikle ulaşımda trafik kurallarına uymaları yönünde çağrıda bulundu. İlgili kurum ve kuruluşlar ile Bayram Tedbirlerini içeren toplantılar düzenleyen Vali Şıldak'ın imzası ile yine ilgili kurum ve kuruluşlar ile yerel yönetimlere gönderilen yazıda alınacak tüm tedbirlerin ayrıntılarına yer verildi. Ana yollarda trafik denetim ve uygulamalarının arttırılması, toplu taşımalarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için düzenlemeler yapılması, ilgili temizlik hizmetlerinde aksama yapılmaması, sağlık hizmetlerinin eksiksiz yürütülmesi, gıda denetimlerinin düzenli olarak takip edilmesi, piyasa ürün ve fiyat denetiminin aksatılmaması ile olası elektrik kesintilerine karşı önlem alınması gibi bir çok konuda alınacak tedbirlerin takip edilmesini  isteyen Vali Şıldak, tüm vatandaşların da bayramını şimdiden tebrik etti.

 

"TRAFİKTE KURALLARA UYALIM"

Vali Şıldak, denetimlerle ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılacak çalışmaların takipçisi olacaklarını belirtirken vatandaşlara da seslenerek huzur iklimi Şanlıurfa'da bayramın bütün maneviyatı ile yaşatılmasını diledi.

Vali Şıldak, ayrıca can güvenliğinin önemine dikkat çekerek "Değerli Vatandaşlarımız; Dokuz günlük uzun bayram tatili başlıyor. Trafiğe çıkacak, yolculuk yapacak bütün sürücülerin dikkatli olmasını rica ediyorum. Bugün maalesef Bozova ilçe sınırları içerisinde elim bir kaza yaşadık. Bir trafik kazası meydana geldi ve bu kazada 4 vatandaşımızı kaybettik. Kazanın oluş şekline baktığımızda dikkatsizliğin temel sebep olduğu görünüyor. Bir polis memuru, eşi ve 2 çocuğunu kaybettiğimiz bu kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hız limitlerine uyalım, Emniyet kemerlerimizi takalım, Direksiyonda telefon kullanmayalım. Unutmayalım; Trafik kuralları sizi hayata bağlar, sevdiklerinize kavuşturur" ifadelerini kullanarak konuşmasının sonunda tüm Şanlıurfalıların bayramını tebrik etti.