Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu kesimlerinde ekili olması beklenen yağışlar için uyarı paylaşımında bulundu.

 

Müdürlük tarafından yapılan uyarıda, Şanlıurfa'nın doğusunda bu gece, yarın ve Salı gün kuvvetli yağışlar beklendiği duyuruldu.

 

OLSI TAŞKIN SEL VE SU BASKININA KARŞI UYARI

 

Ayrıca yapılan açıklamada etkisini göstermesi beklenen yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde ise tipi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olduğu vurgulandı.

 

Yapılan açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güneydoğu bölgelerinde bu gece saatlerinden sonra beklenen yağışların, yarın (Pazartesi) Şanlıurfa'nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Mardin illeri ile Siirt ve Şırnak'ın batısında kuvvetli sağanak, Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş'un güney, Van'ın güney ve batı, Siirt ve Şırnak'ın doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Salı (19.03. 2024) günü sabah saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde ise doğusunda etkisini kaybetmesi beklenen bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.