Bahse konu Alt Yapı ihaleleri Avrupa Birliği İhale Mevzuatına göre yapılmış olup.  Bu mevzuat Kamu İhale Kurumu ( KİK ) den farklı ilerlemektedir. Şöyleki Tüm dokümanlar İngilizce ve Türkçe hazırlanmakta ve yine tüm dokümanlar ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Finansman kuruluşu olan AFD yetkilerince İhale sırasıyla kontrol edilmekte, gelen sorulara cevaplar ise aynı silsile ile cevaplanmaktadır. Bu ihalelerin onay makamı Fransız Kalkınma Ajansı ( AFD ) kuruluşudur.


Muhtelif sosyal medya hesaplarında paylaşılan dokümanlara ihaleden önce ve an itibariyle dahi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve AFD Kuruluşunun resmi internet sayfalarında kamuyu erişimine açıktır. Aynı zamanda İhale öncesinde İhale Kriterleriyle ilgili bilgiler de aynı resmi sayfalarda paylaşılmıştır.

Resmi sayfalarda yayınlanan ve her vatandaşın erişime açık olan Teklif İsteme Dokümanlarında Suruç Kanalizasyon ve yağmursuyu Şebeke yapım işinin iş büyüklüğü ile Birecik Kanalizasyon Şebeke yapım işinin iş büyüklüğü ile doğru orantılı olarak teklifçilerden Bilanço,İş bitirme, ekip-ekipman, vb kriterleri sağlanması istenmiş ve bahse konu kriterleri sağlayan firmaların teklifleri geçerli olacağı ilgili teklif isteme dokümanlarında belirtilmiştir. İsteyen herkes ilgili teklif isteme dokümanına resmi sayfalardan ulaşabilirler.

BİRECİK KANALİZASYON İHALESİ

Teklif dosyalarında teminat mektubu kısmında bulunan bir çelişkinin düzeltilmesi için Finans kuruluşu olan AFD den görüş istenmiş ve gelen görüş neticesinde Teminat mektupları incelenmiştir. İstenilen görüş talebi Finans kuruluşu olan AFD tarafından detaylı incelenmiş ve karar bağlanması süreç almıştır. Görüşlerin istenmesi ve incelemelerin devamı esnasında daha önceden ön görülen ve Teklif isteme dokümanında belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda ihaleye teklif veren tüm firmalardan süre uzatmaları istenmiştir. İlk teklif uzatmasında birinci firma haricinde tüm firmalar teklifi uzatmış ve birinci firma olan Atilla-Ekip İş Ortaklığı firması değerlendirme dışı kalmıştır.