Yapılan Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, ‘’ . Bildiğiniz üzere Odamıza kayıtlı 600’den fazla Suriyeli tarafından kurulan işletme var. Bu işletmelerimizi Odamızın hizmetlerine daha kolay ulaşmaları konusunda desteklemek üzere “Suriye Destek Masası”nı geçen yıl hizmete açtık. Şu anda da, Building Markets (Bilding Markets) ve Gönül Köprüsü Derneği’nin destekleriyle bu firmaları tek tek arıyor ve sistemli bir şekilde kayıtlarını güncelliyoruz. 
Değerli Misafirlerimiz; 
21. Yüzyıl’da Şanlıurfa’mızın potansiyelini kullanması ve arttırılması çerçevesinde çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Odamız 29 meslek grubu, 60 sektör, 77 meclis üyesi, 180 meslek komite ve yaklaşık 18 Bin üyeye sahiptir. Vizyonumuz, şehrimizin ekonomik rekabet gücünü ve toplumsal refah seviyesini artırmayı, ulusal ve uluslararası düzeyde ticareti kolaylaştırmayı ve böylece yerel, ulusal ve küresel kalkınmaya destek olmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir. Bu kapsamda düzenlediğimiz toplantımızda, aranızda iş birlikleri doğmasını ümit ediyor,  önemli kazanımları elde edeceğimize inanıyorum.’’ Dedi.

Etkinlik boyunca katılımcılar, çeşitli sektörlerden gelen uzmanlarla bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar. Katılımcılar, etkinliğin sonunda iş bağlantılarını genişletmenin yanı  sıra sektördeki yenilikleri de yakından takip etme şansı buldular. İş dünyası’nın iş birliği ve ağ geliştirme konularındaki ilerlemesi vurgulanarak gelecekteki iş birliği etkinliğine de ışık tuttu.