Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-2 Eylül tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları düzenlendi. Birçok ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve firmanın katıldığı Buluşmalar’da, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası da (ŞUTSO) stand açarak yer aldı.

Etkinliğin ilk gününde Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte il protokolü ve katılımcı kurum, kuruluş ve firmaların temsilcilerinin katıldığı açılış programına ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş ve ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ da katıldı.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş, burada Oda adına bir konuşma yaptı. İl protokolünü ve katılımcıları selamlayan ve ilgili etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Mustafa Taş, konuşmasında, “Öncelikle şehrimiz Şanlıurfa’da böyle güzel ve nitelikli bir organizasyonun düzenlemesinin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. 2023 İslam Turizm Başkenti olan şehrimiz, Göbeklitepe ve Karahantepe gibi kültürel miraslarımız başta olmak üzere, büyük bir kültür ve turizm potansiyeline sahiptir. Şehrin yetkili kurum ve kuruluşları olarak bize düşen sorumluluk, birlik ve beraberlik içinde hareket edip bu potansiyeli gün yüzüne çıkarmaktır. Biz Urfalılar olarak bu potansiyelin farkındayız ve bunu biliyoruz. Ancak önemli olan bunu tüm dünyaya tanıtmaktır. O yüzden hepimizin el birliği ile taşın altına elimizi koyması gerek. Şanlıurfa hepimizin ve ona sahip çıkmamız gerek” İfadelerini kullandı.

Açılış programından sonra Mustafa Taş ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri yoğun ilgi gören ŞUTSO standında, gelen misafirleri kabul ederek hem Oda’nın çalışmaları hakkında hem de Şanlıurfa’nın kültür, turizm, ticaret ve sanayi gibi alanlardaki sorunları ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulundu.

İkinci gününde devam eden 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları’nda ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim de katıldı. Başkan Mehmet Yetim ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte etkinliğe katılan tüm ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve firmaları standlarında ziyaret etti. Başkan Yetim, ziyareti esnasında hem katılımcıların sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini aktardı hem de Oda’nın çalışmalarını ve ilimiz Şanlıurfa’nın kültür ve turizm açısından sahip olduğu büyük potansiyeli anlattı. Katılımcı kurum, kuruluş ve firmaların yetkilileri Başkan Yetim’in ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte gerçekleştiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti. Bunun yanı sıra, Başkan Yetim ŞUTSO standına gelen misafirleri de karşılayarak kentimizin başta kültür, turizm, ticaret ve sanayi olmak üzere, birçok sorunları ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulundu.

 ŞUTSO standının büyük bir ilgi odağı olup siyasi temsilcilerden iş dünyasına, STK yetkililerinden Şanlıurfalı ve şehir dışından gelen vatandaşlara kadar birçok kesimin ve kişinin ziyaret ettiği 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları, yoğun geçen iki günün ardından sona erdi.