Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneğine üye ve Balıklıgöl’deki tünelin üstünde yer alan dükkanlar, artan kira fiyatları nedeniyle kepenk kapatma kararı aldı.
Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneği tarafından konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenlenirken, kira artışlarının yüzde 300 ve yüzde 136 oranında olduğu belirtildi.
Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneği adına konuşmayı yapan Dernek Başkanı İbrahim Uygur’un açıklaması şu şekilde:


“Yüzde 300 ve Yüzde 136'lık kira zamları tarihi çarşıya zarar vermektedir. ŞURKAV, Vakıflar Müdürlüğü gibi kurumların yaptıkları bu zamlar bölge genelindeki kiraları ve özel iş yerlerinin fiyatlarını yükseltmektedir. Bu çarşı, devlete ait bu mülkler, halkın parasıyla, vatandaştan toplanan vergilerle yapılmış tesislerdir. Burada ticari bir kazanç güdülmesi yanlıştır. Küçük esnafın giderleri çok fazla arttı. Gelirlerimizin yüzde 50 ile yüzde60 azaldığı bu dönemde kiraların yüzde 300'lere varan artış göstermesi kabul edilemez. Balıklıgöl'de, Şanlıurfa Valiliği'ne bağlı, Şanlıurfa ili Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfına, Vakıflar Müdürlüğü'ne ait dükkanlarda esnaflık yapıyoruz. Deprem ve sel felaketi yaşadık. Bu felaketlerden sonra turizm acenteleri turları iptal etti. Yaşanılan 2 büyük felaket maalesef turizmi sekteye uğrattı. 2023 yılı İslam dünyası turizm kenti ilan edilen değerli Şanlıurfamızın simgesi Balıklıgöl, turizme bağlı ayakta kalabilen bir çarşıdır. Yapılan zam oranlarının gözden geçirilmesi ve geri adım atılmasını bekliyoruz. Mağduriyetimize dikkat çekmek için kepenk kapatıyoruz.”