Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Üyeleri Ali Korkmaz, İsa Gökmen, İzzet Gökkan ve Mustafa Direkçi gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından, olağan meclis toplantısına geçildi. 2023 Eylül Ayı Meclis Toplantısı, 2023 Ağustos Ayı Meclis Kararı, Ağustos Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Ağustos Ayı Faaliyetleri, gündemiyle Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığında yapıldı.

Toplantı, Meclis Başkanı Serhat Karadağ açılış konuşmasıyla başladı. Serhat Karadağ açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2023 Eylül Ayı olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz.

Hepinizi, şahsım ve Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, Eylül Ayı Meclis Toplantımızı açıyorum.

Öncelikle geçtiğimiz günlerde Meclis Üyemiz Sayın Muhyettin Kelekçi’nin vefat eden dayısı oğlu ile Meclis Üyemiz Sayın Ali Korkmaz’ın vefat eden yengesine bir kez daha Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ayrıca, Meclis Üyemiz Mehmet Sait Sakacı iş yoğunluğunu gerekçe göstererek meclis üyeliğinden istifa etmiştir, yerine Meclis Üyesi olarak Mehmet Akkuş aramıza katılmıştır. Sayın M. Sait Sakacı’ya vermiş hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Sayın Mehmet Akkuş’a da başarılar diliyoruz.

Kıymetli Hâzirun,

Ülkemizin ekonomik olarak içinden geçtiği sıkıntılı sürece, hepimiz bizzat etkilenerek şahit oluyoruz. Enerji ve akaryakıttan gıda sektörüne, taşıt ve otomobil sektöründen inşaat ve konut piyasasına kadar zamlardan etkilenmeyen hiçbir sektör kalmadı. Burada, bilhassa inşaat sektöründe küresel ve ulusal bazda yaşanan gelişmelerden kaynaklı girdi maliyetlerinde ciddi fiyat artışları söz konusu. Bu durumdan dolayı sektördeki yatırımcıların yükünün ağırlaştığını belirtmek isterim. Çözüm konusunda ek fiyat farkının ödenmesi gerektiğini, irat kaydedilen teminat mektuplarının iadesi ve rücu davalarından vazgeçilmesi, şartsız tasfiye hakkı gibi hususların hayati önem taşıdığını vurgulamak gerekir. Yaşanan sektörel sıkıntılar, ekonomik konut üretimini ve kamu yatırımı projelerini de olumsuz etkilediğini hatırlatmak isterim.

 

Değerli Meclis Üyeleri,

Malumunuz, ilimiz için önemli bir sürece girdik. Eylül ayı ile önümüzdeki 2 ay, turizm ve otelcilik sektörümüzün en çok beklenti içinde olduğu dönemdir. Kentimiz için adeta turizm dönemi olan bu dönemde, hava sıcaklıklarının düşmeye başlaması ile birlikte yerli ve yabancı