Muharrem Çelik'in oğlu Muhammet Yusuf, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri için Vali’nin eşi tarafından ziyaret edildi. Bu ziyarette ressam Muharrem Çelik'in oğlu Muhammed Yusuf, Vali'nin eşi Fatmanur Hanımefendi'ye davetiye vermişti. Muhammed Yusuf'u çok seven Fatmanur Şıldak Hanımefendi, Çelik ailesini evlerinde ziyaret etme kararı aldı. Ziyaret esnasında, Çelik ailesi sayın Vali'nin eşi Fatmanur Şıldak'ı sevgi ve muhabbetle karşıladı. Ressam Muharrem Çelik'in eşi İsmet Nur Hanımefendi de sayın Vali'nin eşine çeşitli yöresel sürprizlerde bulundu.


Ziyaret sırasında Urfa kültürü, sanatı, Urfa'ya özgü değerler, Urfa yöresi adetleri ve yemekler üzerine konuşuldu. Ressam Muharrem Çelik, Zelo tablosunun öyküsünü Fatmanur Şıldak Hanımefendi'ye detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca Muharrem Çelik'in oğlu Muhammed Yusuf, Seyit Onbaşı ile ilgili 215 kiloluk mermiyi kaldırma ve düşmana fırlatma oyununu sergiledi. Çelik'in büyük kızı, minik Picasso lakaplı sosyoloji öğrencisi Dilara Çelik ve kardeşi Hiranur yöresel kıyafetler giyerek Urfa kıyafetlerinin tanıtımını Hanımefendi ve beraberindekilere yaptılar. Muhammed Yusuf, sayın Vali'ye olan sevgisi ve muhabbetini Fatmanur Hanımefendi'ye aktardı.


Çelik'in diğer kızları Fatma Didar ve Leyle Nur ise Hanımefendi'ye eğitimle ilgili izlenimlerini anlattılar. Hanımefendi ile gençlerin müzikle olan ilişkisi ve hangi tür müzikleri dinledikleri konusunda sohbet ettiler. Ayrıca İsmet Nur Hanımefendi, eşi Muharrem Çelik'in ülkesine, milletine ve vatanına olan sevgi ve bağlılığından bahsetti. Eşi, Muharrem Çelik'in çocuklarını geçmişte çok ihmal ettiğini, gece gündüz çalıştığını ve özellikle Yeşilay şube başkanlığı konusunda herkesi çok ihmal ettiğini belirtti. İsmet Nur Hanımefendi, Muharrem Çelik'in gençlere ve memlekete adanmış bir kişi olduğunu ve çalışmalarının ilimiz ve ülkemiz için önemli olduğunu vurguladı.


Fatmanur Şıldak Hanımefendi, ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve Çelik ailesine teşekkür etti. Kendisi de sanata ve kültüre önem veren biri olarak Muharrem Çelik'in Urfa'da yaptığı çalışmaları takdirle takip ettiğini belirtti. Ayrıca Çelik ailesinin samimiyeti ve misafirperverliği karşısında çok memnun olduğunu dile getirdi. Fatıma ve Handan Hanım da Çelik ailesinin misafirperverliğine, kültüre, sanata ve eğitime verdiği önemden dolayı mutluluk duyduklarını belirttiler. 


Hanımefendi’nin Çelik ailesine olan bu ziyareti aynı zamanda Muharrem Çelik'in Urfa'ya ve Urfa halkına olan hizmetlerinin takdir edildiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Ressam ve eğitimci olarak yaptığı çalışmalarla gençlere ve topluma katkı sağlayan Muharrem Çelik, Vali Hasan Şıldak'ın eşi Fatmanur Şıldak Hanımefendi tarafından da desteklenmekte ve teşvik edilmektedir.