Harran ilçesine giden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak; Harran Kaymakam Vekili Oltan Bayraktar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Harran Arkeolojik Alanı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal tarafından karşılandı.

 

İlk olarak tarihî Harran Kalesi’ni inceleyen Vali Şıldak; bu tarihî şehir kültürünün özenle korunması, gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Tarihî kalede yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şıldak; peygamberlerin ayak izinin olduğuna inanılan ve açık hava müzesi niteliğindeki tarihî Harran şehrinde, yapıların tamamen turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle özverili bir şekilde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

 

Daha sonra Harran ilçesiyle özdeşleşen kümbet evleri gezen Vali Şıldak, buradan tarihî Ulu Camii kalıntılarının olduğu bölgeye geçti.

 

Yapılan çalışmalarla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal’dan bilgiler alan Vali Şıldak, Harran’ın Şanlıurfa turizmi için önemli ilçelerden biri olduğunun altını çizdi.

 

Vali Şıldak, son olarak Şeyh Hayati Harrani Türbesi ile Hz. Yakub Kuyusu’nda incelemeler gerçekleştirerek ilçeden ayrıldı.