Bilinmelidir ki çevreye verdiğimiz zarar, aslında direkt olarak insanlığa verdiğimiz zarardır. Dolayısıyla dünyamıza ve doğamıza verdiğimiz önem, insanlığa verdiğimiz önemle eş değerdir. Bizler doğayla uyum içinde yaşamak zorundayız, çünkü gidecek başka hiçbir yerimiz yok... Bu nedenle, çevre bilinciyle hareket etmeli, asıl evimizin dünya olduğunu hatırlamalı ve çok geç olmadan doğal dengeyi korumak adına adımlar atmalıyız.

Önem taşıyan tüm bu sebeplerden ötürü; “5 Haziran Dünya Çevre Günü”, tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çevre konusunda duyarlılığımızı artırmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak, devletimizin temel hedeflerinden biridir. Her bir vatandaşımızın da aynı şekilde temel hedefi bu olmalıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; dünyamızı gerektiği gibi koruyabilmek ve esas yuvamıza sahip çıkabilmek umuduyla, Şanlıurfalı hemşehrilerimizin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum. Çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarını ve doğanın bize sunduğu güzelliklerin ilelebet var olmasını temenni ediyorum…