Asrın felaketinin etkileri bıraktığı izlerle devam ediyor. Şanlıurfa Haliliye ilçesi Bahçelievler semtinde bulunan çok sayıdaki binanın ağır hasar almasının ardından bölgede alınan güvenlik önlemleri ile mahalle adeta hayalet kente dönüştü
Binaların yanından geçen vatandaşlar, hasarlı yapılarda şu ana kadar neden bir çalışma yapılmadığını sorarak, yetkililerin neyi beklediğini merak ettiklerini dile getirdiler. Yapıların olası küçük bir sarsıntıda kendiliğinden yıkılacağını ve bunun çevreye de zarar vereceğini söyleyen vatandaşlar, kurumların bu konuda nasıl bir çalışma yapacaklarını merak ediyorlar.
Olası bir çökme esnasında bölgeden geçen ve o bölgede bulunan insanların bu durumdan olumsuz etkilenebileceklerini belirten vatandaşlar; “Bahçelievler adeta bir hayalet kenti andırıyor. Özellikle geceleri sessiz binaların yanından geçerken bile adeta yürekler ağızlara geliyor.
Her an için yıkılacakmış gibi duran binalar konusunda yetkili mercilerin nasıl bir çalışma yapacağını merak ediyoruz. Bir an önce bölgede gerekli çalışmalar yapılmalı ve Bahçelievler’de gereken rahatlama sağlanmalı” şeklinde konuştular.
Haber: İbrahim UYGUR