20.6 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Spor okullarında gençlere ve çocuklara spor eğitimi veriliyor. Spor Okullarında eğitimlerini tamamlayan çocuklara kendi takımlarını kurarak maç yaptı.

 

UEFA FOUNDATİON’nun desteklediği Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Bünyan Derneği tarafından düzenlenen karşılaşmaların final maçları yapıldı. Yaklaşık bin sporcunun katılımıyla gerçekleşen müsabakalarda tüm sporculara ödüller verildi.

 

Ödül törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bünyan Derneği UEFA FOUNDATİON Temsilcisi Tarık Alfaraj, Berivan Çelik, ASKF Şube Başkanı Adnan Yükselir ve çok sayıda sporcu katıldı.

 

Çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Beyazgül, müsabakalara katılan sporculara kupalarını verdi.  Başkan Beyazgül, kupalarını alan sporculara ayrıca FOUNDATİON tarafından hazırlanan ve içerisinde kırtasiye malzemeleri ile futbol topu ve forma hediye etti.

 

Şanlıurfalı gençler için çeşitli branşlarda spor okulları, halı saha ve gençlik merkezleri oluşturduklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bünyan Derneği ile UEFA FOUNDATİON temsilcilerine teşekkür etti. Gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Beyazgül, ‘’Yarınlarımızı gençlere bırakıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize iyi bir gelecek bırakmak için daha yeşil alanlar oluşturuyoruz. Futbol okullarımızda çok başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum’’ diye konuştu.