Türkiye’deki belediyeler arasında ilkleri gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Bölümü için çocuk ve gençler kategorilerinde kabul sınavı düzenleyecek.

 

Müzik şehri Şanlıurfa'da kentin değerlerini geleceğe taşımak, gelecek nesillere müzik sevgisi aşılamak amacıyla uygulamalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi çocuklar ve gençler için konservatuvar kabul sınavı gerçekleştirecek.

 

Şanlıurfa’da müziğe ilgisi olan, yeteneğini keşfetmek isteyen çocuklar ve gençler Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde düzenlenecek olan kabul sınavı için 0414 318 51 00 numaralı iletişim numarasını arayarak 2170 numaralı dâhilîyi tuşlayarak veya etkinlik.sanliurfa.bel.tr adresi üzerinden bilgi alabilecekler.

 

Gençler ve çocuklar için iki farklı kategoride gerçekleştirilecek konservatuvar bölümü kabul sınavları için son başvuru tarihi ise 23 Eylül olarak belirlendi.

 

KONSERVATUVAR KURSLARI BAŞLIYOR

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğünce Vali Kemalettin Gazzezoğlu Kültür Merkezinde birbirinden farklı kurslar için de geri sayım başladı.

 

Yeteneğine güvenen, bir müzik aleti çalmayı öğrenmek isteyen vatandaşlar için Keman, Bağlama, Gitar, Erbane, Ney, Gazelhanlık, Halk Oyunları, Piyano ve müzik öğretmenliğine hazırlık kursları için kayıtlar başladı.

 

Belirtilen kurs ve eğitimlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar 30 Eylül 2022 tarihine kadar Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezine giderek veya yukarıda belirtilen iletişim adreslerinden bilgi alabilirler.