İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı İş adamı Emin Yetim, Urfalıların 103 yıl önce yoksulluk içinde fakat yüksek bağımsızlık, kahramanlık ve fedakârlık ruhuyla topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlara karşı tarihte eşi ve benzeri az görülmüş bir direniş gösterdiğini hatırlatarak halkın milli birlik ve beraberlik içinde memleketi düşmandan temizleyerek, büyük bir zafere imza attığını dile getirdi.
Esaret altına alınmak istenen Urfalıların, 11 Nisan’da zincirlerini kırarak elde ettiği büyük zaferin milli mücadelenin şeref sayfalarında yerini aldığını belirten İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı İş adamı Emin Yetim, “Ülkemizin her köşesinde, milletimizin bağımsızlığı uğruna yazmış olduğu pek çok kahramanlık destanı vardır. Bu destanlar, milletimizin birlik ve beraberliğe verdiği önemin de bir ifadesidir. Tarihin altın sayfaları arasında yerini alan 11 Nisan 1920’deki bu kahramanlık destanı dolayısı ile TBMM tarafından kentimizin ismi ‘Şanlı’ unvanı alarak taçlandırılmış ve daha sonra ise 2016 yılında ise İstiklal Madalyası ile onurlandırılmıştır. 
Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluş mücadelesi önderlerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anarken tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin 11 Nisan Kurtuluş Zaferini kutluyorum” ifadelerini kullandı.