Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak, yasaların bizlere verdiği yetki ile yürüttüğümüz tüm çalışmalarımızla birlikte bu güzel değerlerin her zaman aynı coşkuyla kutlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, bir huzur şehri olan Şanlıurfa’mızda güvenliğin ve huzurun devamı için meslektaşlarımız Ramazan Bayramı süresince 24 saat görevlerinin başında olacaklardır.

 Siz değerli vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı Bayram tadında yaşaması için elimizden gelen tüm gayret ve azimle yanınızda olmaya devam edeceğiz, Bayram münasebetiyle; İlimizde bulunan Otogar, Havalimanı ve Alışveriş Merkezlerinde, yoğunluk beklendiğinden, vatandaşlarımızın kapkaç, hırsızlık, yankesicilik vb. suçlara maruz kalmalarının önüne geçilmesi için bu bölgelerde sivil veya resmi olan motorize ve yaya devriye görevlilerimizin sayıları arttırılmıştır.

          Yine Bayram süresince mezarlık ziyaretinde bulunacak olan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için araç içerisinde, kıymetli eşya ve evrak bulundurmamaları, değerli eşyalarını araçlarında görünür yerde bırakmamaları, mağdur olmalarının önüne geçecektir. Bu bölgelerde de sizlerin can ve mal güvenliği için tedbirler artırılarak üst seviyeye çıkarılmıştır. Yine Camilerimizde de Bayram Namazı sebebiyle ek tedbirler aldırılacaktır.

            Mübarek Ramazan Bayramının hepimizin için şeker tadında geçmesi için; sizlerin alacağı bu küçük önlemler ve biz emniyet güçlerinin aktif sahada varlığı birçok suç ve suçlunun önüne geçeceği kanaatindeyiz.

        Kıymetli vatandaşlarımız şehir içi ve şehirlerarası yollarda trafik kazalarının önlenebilmesi için denetimlerimiz arttırılmış, Şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlar üzerinde kontrollerimiz bayram süresince yoğun bir şekilde sürdürülecektir. Bu özel günlerin hüzne dönüşmemesi için, yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına azami derecede riayet etmeleri, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganını her an akıllarında tutarak, trafikte önce yayaya yol vermeleri ve bunu bir trafik kültürü haline getirmeleri, uykusuz yola çıkmamaları yolculuk esnasında emniyet kemeri kullanımına dikkat etmeleri hayati önem arz etmektedir.

Sevgili Çocuklar, Sevgili Gençler;

Bu bayramda siz de Trafik Polisi olun, ailelerinizi ve sevdiklerinizi “aşırı hız yapılması, trafikte makas atılması, ön ve arka koltukta emniyet kemeri takılmaması ve araç kullanırken cep telefonu kullanımı” olması halinde onları ne kadar sevdiğinizi ve kaybetmek istemediğinizi ifade ederek lütfen uyarınız. Sizlere bu konuda güveniyor hepinizi sevgiyle kucaklayarak gözlerinizden öpüyorum.

        Bu vesileyle; sevinç ve coşkunun arttığı, milli birlik ve beraberliğimizin güçlü ifadesini bulduğu, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının geliştiği Bayramlarımızı, milletçe en güzel şekilde geçirebilmek temennisiyle; Siz değerli vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını şahsım ve teşkilat mensuplarım adına kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice bayramlar dilerim.