Vali Şıldak, ilçe ziyaretlerine bugün Birecik ve Halfeti ile devam etti. Sabah erken saatlerde ilk olarak Birecik'e geçen Vali Şıldak, burada 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Birecik Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının günlerini kutladı.

Karanfiller eşliğinde sağlık çalışanları ile bir araya gelen Vali Şıldak, "Zor zamanların fedakâr insanları olan sağlık dünyasının bütün çalışanlarına özverileri için teşekkür ediyor, Tıp Bayramlarını tebrik ediyorum" dedi.

Vali Şıldak daha sonra Birecik'te İlçe Güvenlik Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıda Vali Şıldak, huzurun ve güvenliğin Şanlıurfa’nın her noktasında eksiksiz olarak temini için kolluk kuvvetlerinin sahada büyük bir gayret içinde olduğunu ve Birecik'te de asayişin en iyi seviyede sağlanması ve mahalli seçimlerin huzur içinde yapılması için bütün tedbirlerin alındığını ifade etti.

 

HALFETİ'DE YOĞUN PROGRAM

 

Birecik temaslarını tamamlayan Vali Şıldak ardından Halfeti ilçesine geçiş yaptı. Burada ilk olarak esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileklerinde bulunan Vali Şıldak, esnafın turizmden yana beklentilerini dinledi. Daha sora Halfeti Kaymakamlığında İlçe Müdürlerinin katılımıyla Değerlendirme Toplantısı, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri buluşması ve Halfeti İlçe Güvenlik Toplantıları düzenleyen Vali Şıldak, yoğun programını tamamlayarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Burada vatandaşlara seslenen Vali Şıldak, "Halfeti ilçemizin daha güçlü bir şekilde; gelişerek, kalkınarak her alanda etkisini göstermesi çok önemli. Bunu birlikteliğimizle başaracağız. Ve yine Halfeti, ilimizin turizmdeki vazgeçilmez adresi olduğu gibi aynı zamanda Şanlıurfa’nın sosyal ve kültürel dokusunun önemli bir kalesidir. Bu güzel ilçemizin milli birlik ve beraberliğimizin gücüyle gelişimi için hep beraber çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İftar programının ardından ailelerle birebir sohbetler gerçekleştiren Vali Şıldak, gece saatlerinde şehir merkezine dönüş yaptı.