Adeta tıkanan ve kördüğüm haline gelen Haşimiye ve Yıldız meydanındaki trafik sorunu vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Yaşanan trafik keşmekeşinin başlıca nedeninin düzensiz araç parklarından kaynaklandığını belirten Urfalı vatandaşlar, bu konuda yetkili mercilerin şimdiye kadar neden bir çare bulmadıklarını ve alanda yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu neden çözmediklerini merak ettiklerini dile getirdiler.
Şanlıurfa trafiğinin en yoğun olduğu alanlardan birisinin de Haşimiye Meydanı olduğuna dikkat çeken Urfalı Vatandaşlar; “1990 yılından bu güne kadar bu alanda çok büyük trafik sorunu yaşanmakta. Bunun asıl nedeni ise düzensiz park edilen araçlar.
Şimdiye kadar birçok belediye geldi ve geçti fakat hiçbirisi bu keşmekeşe bir çözüm bulamadı. Belediye otobüsleri bile bu alanda tıkanınca arkalarında yüzlerce metre araç kuyrukları oluşuyor. Haşimiye ve Yıldız meydanındaki alan tıkanınca içerisinden çıkılması çok zor bir durum oluşuyor.
Oysaki Büyükşehir belediyesinin yapacağı işlem oldukça basit dar olan ve sadece trafik akışının gerçekleşebileceği kadar alan bulunan yol güzergahındaki düzensiz araç parklarını ortadan kaldırılması bu sorunu basit bir şekilde halledecektir. Bunu yapmak sanırız o kadar da zor olmamalı” şeklinde konuştular.
Haber: İbrahim UYGUR