Göreve başladığı ilk günden itibaren belediyenin kaynaklarının israf edilmesinin önüne geçeceklerini ve vatandaşın parasını en verimli şekilde hizmet için harcayacaklarını ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kurumda uygulanmak üzere 10 maddelik tasarruf tedbirleri genelgesi yayınladı.

 

Yayınlanan genelgede kurum içinde ve gerçekleştirilen hizmetlerde israfın önüne geçilmesine yönelik maddeler yer alırken, mevcut personelden ve ekipmanlardan maksimum verim alınması gerektiği belirtiliyor.

 

Başkan Nihat Çiftçi’nin yayınladığı genelgede şu maddeler yer alıyor:

 

1- Karaköprü Belediyesi hizmet binalarına yeni ekipman ve tefrişat malzemesi alımları durdurulmuştur. Tüm demirbaş ihtiyacı eldeki malzemeyle giderilecektir.

2- Karaköprü Belediyesinde belediye başkan yardımcıları ve müdürlüklerde makam aracı uygulamasına son verilmiştir. Araçlar havuz sisteminden alınacak, görevlendirme yapılacaktır.

3- Tüm hizmet binalarında soğutma ve ısıtma sistemlerinin rantabl kullanılmasına azami derecede hassasiyet gösterilecektir.

4- Tüm alımlarda doğrudan temin uygulamasına son verilmiştir. Zorunlu hallerde bütçeyi yüzde 3 geçmeyecek derecede tutulmasına hassasiyetle uyulacaktır. Karaköprü Belediyesi tüm alım ve yapım işlerini açık ihaleyle yapma ve alma usulüne geçmiştir.

5- Öncelikle yapılmış yol, kaldırım, refüj, trotuarların ve parklardaki deforme, çökme durumlarının tadilat işlemleri ekiplerimizce giderilecektir.

6- Yol yapım malzemeleri belediyeye ait ocaklardan sağlanacaktır.

7- Tüm personelden azami derecede verim alınacak olup, proje hazırlanması, ölçüm hizmetleri, denetim işlemleri ve tadilat işlemlerinin belediye bünyesinde çalışan ekiplerce yapılmasına dikkat edilecektir.

8- Gereksiz tören ve organizasyonlar yapılmayacaktır.

9- Tüm iş makine ve araçlarının takibi CPS sistemiyle ölçülecektir.

10- Hibe ve fon kuruluşlarına proje sunmak ve gerçekleştirmek için tüm teknik ekip seferber olacaktır.