Başbakan ve Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel Hiç bir zaman Devletin imkanlarlarını kullanıp şahsı için menfaat sağlamadı.

Siyasetçi olarak seçimi milleti kutuplara ayırmazdı.

Tam tersine milleti bir bütün halinde tutmaya itina ederdi.

Siyasetçi olarak hem rakipleriyle hemde yabancı devlet adamlarıyla iyi ilişkiler kurmaya, onlara saygı görmeye ve onlara saygı göstermeye itina ederdi.

Hiç bir zaman " dikta" heveslisi olmadı ve kendisine " diktatör" dedirtmedi.

Devlet millet, işleri söz konusu ise küskünlük, alınganlık, mesafe gibi şeyler olmazdı her zaman " Devlete küslük olmaz" derdi.

Hayatının hiç döneminde millete küsmedi ve milletin verdiği her kararı aleyhine bile olsa saygı, anlayış ve olgunlukla karşılardı.

Milleti çok önemserdi.

Değerlerinden ve memleketinden hiç kopmadı.

12 Mart 1971 Muhtırası ve 12 Eylül 1980 darbesi ile iki dafa bir gurup asker tarafından zorla İktidardan uzaklaştırıldı Zincirbozan' a gönderildi ve 10 yıl siyasi yasak kapsamına alındı yine yine ' de " Benim ikinci bir ordum yok" diyerek orduya toz kondurmadı.

Yasaklı olduğu dönemlerde kendisi ile görüşen yabancı devlet adamlarıyla ve basına hiç bir zaman Devletini kötülemedi" Bu bizim iç meselemizdir ben hiç bir zaman devletimi kötülemem " derdi

Sadece O gün darbe içinde yer alan askerlerle demokrasi içinde onlarla mücadele ederek milletin hür iradesiyle zorla aldıkları koltuğa gelip oturdu yaraları sardı devlet ve milleti kucaklayarak bıraktığı yerden yeniden içte ve dışta itibarlı" Büyük  ve güçlü Türkiye "için maddi ve manevi eserlere imza attı.

Bir gün bir vatandaş gıyabında kendisine hakaret ediyor yapılan şikayet üzerine  Devlet büyüklerine hakaretten dolayı cezaevine giriyor.

Merhum Süleyman bunu duyunca Avukat ' ı Yaşar Topçu ' yu çağırıyor " Duyduğuma göre falan ilde, falan kişi bana hakaretten dolayı cezaevine girmiş acaba ne zarar vermişsiz ki bize hakaret etmiştir.

Durup dururken neden bize hakaret etsin durma git hakim ile konuş ve adamı bırak" diyor.

Avukat ' ı Yaşar Topçu gidiyor ve vatandaşı bırakıyor.

Onun için Millet ona " BABA ve ya ÇOBAN SÜLO" dedi.

Bugünün çocukları ve gençleri yarının idarecileri ve siyasetçileri olacaktır.

Üniversitelerde Süleyman Demirel ' in kıt kanaat kaynaklarla Ülkeye maddi ve manevi devasa eserlerle nasıl donatığını dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için yerli ve milli sanayiniyi nasıl ülkenin her köşesinde bir kolye gibi süslediğini okusun ve ülke sevgisini öğrensin.

Allah rahmet etsin inşallah mekanı cennet olsun.

Biz çok şey öğrendik ve Eski Devlet Bakanımız Medarı iftiharımız Rahmetli Necmettin Cevheri ' yı hep idol olarak gördük ve onlardan çok şey öğrendik.

Bu ülke ve millet sevgisi uğruna bu misyonun dışında gelen her teklifi red ettik ve red etmeye devam edeceğiz.

Mustafa Polat

Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı