Şanlıurfa’da,1 milyon 251 bin 37 kişi 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığına Yeniden refah Partisinden Mehmet Kasım Gülpınar’ın seçildiği Şanlıurfa’da, 13 belediye başkanı arasından 10’u değişti. Resmi olmayan sonuçların açıklanmasından itibaren merkez ve ilçelerde meydanlara dökülen seçmenler, Seçim ve irtibat bürolarının önünde yoğunluk oluşturarak, sevinç gösterilerinde bulundu.

 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri maratonu tüm Türkiye'de sabah saatlerinde başladı, saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

 

Şanlıurfa’da da seçmenler, 13 ilçede kurulan 4 bin 427 sandıkta, "Evet" yazılı mühürlerle oylarını kullandı. Seçim kapsamında herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda 11 bin 230 güvenlik personeli görevlendirildi.

 

KASIM GÜLPINAR YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

1 milyon 251 bin 37 seçmenin oy kullandığı Şanlıurfa’da, 2019 yılında yüzde 60,81 oy oranıyla ile göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 31 Mart 2024 seçimlerinde yüzde 33, 58 oy alarak seçimi kaybederken rakibi Yeniden Refah Partisinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, yüzde 38,89 oy alarak kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

23 belediye başkan adayı arasından resmi olmayan yüzde 38,89 oy oranı ile seçilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, 5 yıl boyunca hizmet ederek görevini sürdürecek.

 

ŞANLIURFA’NIN 10 İLÇESİNDE BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞTİ

 

13 ilçesi bulunan Şanlıurfa’da yine resmi olmayan sonuçlara göre, Ceylanpınar’da yüzde 48,81 oy oranıyla Uğur Karaman, Akçakale, yüzde 54,45 ile Ak Parti adayı Abdulhakim Ayhan, Viranşehir yüzde 52,49 oranıyla DEM Partisi adayı Serhat Dicle İnan, Hilvan yüzde 33,10 ile DEM parti adayı Serhan Paydaş, Karaköprü yüzde 41,3 Yeniden Refah Partisi adayı Nihat Çiftçi, Bozova yüzde 36,96 ile DEM partisi adayı Aygül Kapıkayalı, Halfeti yüzde 40,12 ile DEM partisi adayı  Mehmet Karayılan, Siverek yüzde 40,23 ile Ak Parti adayı Ali Murat Bucak, Birecik yüzde 53,63 ile DEM Parti adayı Mehmet Begit ve Suruç yüzde 57,21 ile DEM parti adayı Ayten Kaya olmak üzere 10 belediyede başkanları değişti.

 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, MHP Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, "değişmeyen belediye başkanları" oldu.

 

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde seçmenler sokaklara döküldü

 

Şanlıurfa’nın dört bir yanından kutlamalar da erken başladı. Kesin olmayan sonuçların açıklanmaya başlamasından itibaren seçim büroları ve meydanlarda yoğunluk oluşturan partililer, seçilen belediye başkanlarını kutladı.

 

Seçmenler, kentin birçok noktasında şarkılar eşliğinde oyunlar oynadı, araç konvoyları ve havai fişeklerle sevinç gösterilerinde bulundu.

 

urfanatik